Ontdek de activiteiten van het 4de, 5de en 6de leerjaar!

Voorlezen - vijfde leerjaar

5B maakte het gezellig met de kleuters van 2KB.

Bibwijzer 5B

Het vijfde leerjaar ontdekt de werking van de BIB in Herentals door er een uitdagend spel te spelen.

Het vijfde leerjaar bezoekt het KMKG

Op donderdag 22 november trokken we met het vijfde leerjaar naar het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel!
's Morgens vroeg vertrokken we met de bus richting Brussel. Nadat we eerst even aanschoven in de file richting Antwerpen
en vervolgens ook in de richting van Brussel, kwamen we tijdig aan bij het museum.
In drie groepen werden we begeleid door een gids. Deze gaf ons extra uitleg over de oude Egyptenaren.
We keken naar mummies, sarcofagen, beeldjes van goden, de canopen en nog zo veel meer.
Heel even waanden we ons in het Oude Egypte toen de farao met z'n vrouw tevoorschijn kwamen. Wink
Na de rondleiding mochten we in een atelier van het museum aan de slag met klei.
We maakten met klei iets dat ons was bijgebleven na de rondleiding.
Er kwamen mooie sarcofagen, dieren en dergelijke tevoorschijn.
Jullie hebben echt wel talent, net of je uit het oude Egypte komt!

Het vijfde leerjaar bezoekt het MIM

Na de voormiddag te hebben doorgebracht in het Oude Egypte trokken we na de middag naar het Muziekinstrumentenmuseum.
Daar maakten we kennis met de verschillende families van de muziekinstrumenten.
We kregen ook hier een rondleiding met een gids en zagen toch wel wat bizarre muziekinstrumenten.
Sommige van deze muziekinstrumenten mochten we zelfs even uitproberen.
Ondertussen weten we dat er houtblazers, koperblazers, snaarinstrumenten, slaginstrumenten en tokkelinstrumenten zijn.
De laatste twee mochten we zelfs van heel dichtbij onderzoeken.
Op deze instrumenten speelden we een opgegeven ritme en experimenteerden we ook even met een ander ritme.
Tof!

Voorlezen - zesde leerjaar

Niets leuker dan voorlezen voor onze mete- en petekindjes en dat samen met een knuffel lekker knus naast meter of peter! Wat een mooie afsluiter van de voorleesweek!!

• 4A - juf Jola
  • 4B - juf Marleen